PİKTES ÇALIŞMALARI

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNE ENTEGRASYONU PROJESİ (PİKTES+) KAPSAMINDA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Çeşitli nedenlerle ülkemize göç etmek zorunda kalmış yabancı uyruklu öğrencilerin eğitim sistemimize entegrasyonu için bakanlığımızca yürütülen PİKTES+ projesi kapsamında okulumuzda yürütülen çalışmalar devam etmektedir.

Okulumuz 3.sınıflarında okumakta olan yabancı uyruklu öğrenciler ile yapılan değerlendirme sonucunda çeşitli nedenlerle öğrenme kayıpları bulunduğu tespit edilen öğrencilere yönelik UYUM SINIFI uygulamamız bu eğitim öğretim yılında da devam etmektedir.

Ayrıca 4.sınıfta okumasına rağmen öğrenme kayıpları tespit edilen yabancı uyruklu öğrencilerimize Uyum Sınıfı Sonrası Telafi Eğitimi kursu açılmış olup, 1.dönem sonu itibariyle eğitimleri tamamlanmıştır. 3.sınıfta okumasına rağmen Türkçe okuma ve yazma alanında sorun yaşadığı tespit edilen bir gurup yabancı uyruklu öğrencimize de Türkçe Telafi Eğitimi Kursu açılmış olup, halen kursumuz devam etmektedir.

Bu sınıf ve kurslarımızda görev alan Emine AKTAŞ, Turgay DOĞAN ve Mehmet ÖZMEN öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

19.02.2024 35

19-02-202419-02-202419-02-2024