ÖYKÜMÜ YAZIYORUM YARIŞMASINDA İKİNCİ OLDUK

ÖYKÜMÜ YAZIYORUM YARIŞMASINDA İKİNCİ OLDUK

ÖYKÜMÜ YAZIYORUM YARIŞMASINDA İKİNCİ OLDUK

 

               Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından BİGEP Kapsamında düzenlenen “ÖYKÜMÜ YAZIYORUM” Yarışmasında yazdığı “Renkli Bulutlar” adlı öykü ile 4/E sınıfı öğrencimiz Azra CANBEK 4. Sınıflar arasında ilçe 2.si olmuştur. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin hediyeleri 18.04.2024 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan törenle teslim edilmiştir.

               Yarışmada dereceye giren öğrencimiz Azra CANBEK ve Sınıf Öğretmenimiz Ceren KILIÇ’a bu güzel başarılarından ötürü teşekkür ediyor ve bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyoruz.

RENK BULUTLARI

Renklerin olmadığı, bembeyaz bir dünya varmış. Tıpkı boş bir resim kâğıdı gibi... Bu dünyayı renklendirme görevi, Renk Bulutları'na aitmiş. Üç farklı Renk Bulutu varmış: Mavi, Kırmızı ve Sarı. Renk Bulutları'nın her biri çok güzelmiş ama birbirlerini çok sevmezlermiş. Çok kibirli davranıp hiç yan yana gelmezlermiş.

Mavi Bulut "En güzel Renk Bulutu benim!" diyormuş. Sarı bulutun cevabı "Sen öyle san, en güzel Renk Bulutu benim!” oluyormuş. Kırmızı ise kendini en güzel görüyormuş. Bu yüzden cevap bile vermiyormuş onlara.

Görev zamanı gelmiş. Mavi bulut işe koyulmuş. Gölleri, denizleri, okyanusları maviye boyamış. Sarı bulut durur mu hiç? Buğday tarlalarına, yıldızlara, güneşe sımsıcak sarı rengini vermiş. Kırmızı Bulut ise güllere, uğur böceğine, tatlı mı tatlı elmalara kırmızı rengiyle sarılmış.

Aradan uzun bir zaman geçmiş. Bulutlar yalnızlıklarından sıkılmaya başlamışlar. Dünya çok sıkıcı bir haldeymiş. Keşke bu küslük bitse, hatta başka renkler de olsaymış... Mavi Bulut, aralarında en cesur olan olmuş ve çalmış sarı bulutun kapısını. Tek başına vakit geçiren Sarı Bulut, Mavi Bulut'a sarılıvermiş. Yağmur damlaları gökyüzünden dökülmeye başlamış. Birdenbire ağaçlara, çimenlere, yapraklara yemyeşil renk gelmiş. Kurbağanın bir rengi varmış artık. Sevimli kaplumbağa, ne kadar da güzel bakıyormuş dünyaya...

Onları gören Kırmızı Bulut, Sarı Bulut'un elini tutmuş. Birlikte meyve ve sebzelere renk vermişler. Portakalın o tatlı rengi ne kadar da güzelmiş! Tilkinin tüyleri çok parlak gözüküyormuş.

Kırmızı Bulut diğer elini Mavi Bulut'a uzatmış. Ortaya mor renk çıkmış. Menekşeler renklenmiş; meyvelere, sebzelere renk gelmiş. Ahtapot neşe içinde sekiz kolunu sallamış. Renginin güzelliğine kendisi bile inanamamış.

Dünya’nın bu rengârenk hali eskisinden daha güzelmiş. Kibirli bulutların dostluğunu gören küsler bile barışmaya karar vermiş. O günden sonra birlik ve beraberlik süslemiş her yeri, dünyanın renkleri hiç solmamış, hem de sonsuza kadar…

 

Azra CANBEK

 

18.04.2024 37

18-04-202418-04-202418-04-202418-04-202418-04-202418-04-2024